I+D+i

PIGRA treballa en projectes d’investigació, desenvolupament i innovació estudiant noves formules a fi de poder aportar al mercat noves tecnologies i materials, en col·laboració amb el Centre Específic d’Investigació LITEM de la UPC.

 

Es pretén així optimitzar els recursos, fomentar el respecte al medi ambient, incrementar la qualitat i millorar les condicions de seguretat per als treballadors.

 

Pigra es empresa colaboradora del nou Doctorat Industrial en Materials, Nanotecnologia i Procesos Industrials liderat per la Universitat de Barcelona.

Alguns dels projectes són:

  • Obtenció de finançament del Consell d’Administració del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) del projecte “Investigació sobre el comportament a flexió de bigues mixtes de formigó i perfils GFRP, COMPOBEAM”

 

  • Participació al Programa Nacional de Cooperació Públic - Privat, Subprograma INNPACTO. Amb projectes en cooperació amb el LITEM, per la realització d’un projecte de I+D+i que desenvoluparà una nova tecnologia de sosteniment de túnels basat en l’ús de materials compostos, ATLANTE

 

  • Participació en el Seventh Framework Programme de la comunitat CORDIS de la comisió europea amb el projecte ATLANTE i la cooperació d'universitats i empreses del Regne Unit, França, Itàlia i Espanya.